Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor från användare av Renässans. Hittar du inte svaret här kontakta vår konsumentkontakt.

Vad är det för skillnad på Renässans och vanlig nässpray?

Renässans är baserad på koksaltlösning och innehåller endast naturliga ingredienser. Renässans drar inte ihop blodkärlen i näsan (som många andra näsdroppar/-sprayer gör), vilket gör den helt ofarligt att använda så ofta det behövs utan risk för skadliga biverkningar och utan att vara beroendeframkallande.

Renässans rengör nässlemhinnan skonsamt från bakterier och virus och förhindrar uttorkning. Detta medför att tillfrisknandet går fortare och att förkylningstiden kan förkortas.

Lindrar Renässans direkt?

Det tar lite längre tid för Renässans Naturell att verka än nässpray med avsvällande substanser. Renässans Naturell verkar på ett skonsamt sätt över tid och har därmed inte en lika tydlig omedelbar verkan.

För en snabbare verkan rekommenderar vi Renässans Plus, som har en högre saltkoncentration än Renässans Naturell och en avsvällande effekt genom att dra vätskan ur den svullna slemhinnan (sk. osmos).

Hur länge kan man använda Renässans?

Renässans innehåller endast naturliga ingredienser och är inte beroendeframkallande. Det gör att du kan använda Renässans hur ofta du önskar för att förebygga förkylning och hålla näsan ren och fräsch.

Kan man använda Renässans i stället för vanlig nässpray?

Renässans fungerar vid förkylning hos såväl barn som vuxna. Saltlösningen löser upp snuvan så att det går lättare att andas genom näsan. Renässans drar inte ihop blodkärlen i näsan (som många andra näsdroppar/-sprayer gör) och är helt ofarligt att använda så ofta det behövs utan risk för skadliga biverkningar. Välj vilken produkt som passar dig bäst.

Hur länge håller en öppnad förpackning Renässans?

Öppnad förpackning är hållbar i en månad.

Hur kan jag använda Renässans om jag har allergi?

Genom att använda Renässans som alternativ till din vanliga allergimedicin kan du lindra dina symptom på ett skonsamt sätt de dagar du endast har lindriga symptom eller i huvudsak vistas inne. Du kan även välja att använda våra produkter som komplement till din allergimedicin.

Vilka Renässans produkter kan jag använda om jag är gravid?

Är du gravid kan du använda samtliga Renässans-produkter. Läs mer om Renässans vid graviditet och amning.  

Hur behandlar man förkylning hos små barn?

Små barn som har nästäppa eller har segt sektret i näsan kan få lindring vid amning genom sköljning av näsan med Renässans näsdroppar. Näsdropparna kan användas av alla och rekommenderas med fördel till spädbarn som ännu inte lärt sig att hålla huvudet upprätt. 

För lite äldre barn fungerar Renässans nässpray som ett skonsamt alternativ både för att förebygga och behandla förkylning. Lösningen är skonsam att använda och fri från konserveringsmedel och avsvällande ämnen. Läs mer om Barn och förkylning.

Hur undviker jag att bli förkyld?

Genom att hålla näsan ren och fräsch förbättrar du förutsättningarna för att hålla dig fri från förkylning. I förkylningstider kan du genom att använda Renässans Naturell dagligen hålla din näsa ren och fräsch på ett enkelt och säkert sätt utan att bli beroende av nässpray. Fler tips här.

Hur fungerar koksaltlösning?

Saltlösningen löser upp snuvan så att det går lättare att andas genom näsan. Renässans drar inte ihop blodkärlen i näsan (som många andra näsdroppar/-sprayer gör) och är helt ofarlig att använda så ofta det behövs utan risk för skadliga biverkningar.

Koksaltlösningen i Renässans rengör nässlemhinnan skonsamt från bakterier och virus och förhindrar uttorkning. Detta medför att tillfrisknandet går fortare och att förkylningstiden kan förkortas. Den högre salthalten i Renässans Plus leder dessutom till en avsvällande effekt - vätskan dras ur den svullna slemhinnan (s.k. osmos).

Jag är beroende av nässpray – hur blir jag av med mitt beroende?

Om man använt slemhinneavsvällande nässprayer för länge och utvecklat en kronisk läkemedelsutlöst nästäppa kan man använda Renässans Plus för att vänja sig av med nästäppan. Läs mer om hur du blir av med ditt beroende

Hur länge kan man använda Renässans Naturell nässpray utan uppehåll?

Det finns ingen tidbegräsning i användningen av Renässans Naturell.

Kan man använda Renässans näsdroppar till djur?

Ja. Samma sterila koksaltlösning som finns i Renässans näsdroppar används även av veterinärer för att skölja sår eller dyl. Det går alltså bra att rensa öron eller ögon på djur med dropparna.

Finns det några interaktioner med Renässans halsspray mot torrhosta?

Det finns inga kända interaktioner mellan Renässans halsspray och andra behandlingar mot hosta och förkylning eller mot några läkemedel.

Kan astmatiker använda Renässans halsspray mot torrhosta för lindring av astma?

Nej, produkten ska inte användas om du har astma.

Kan en diabetiker använda sig av halssprayen, då den innehåller honung?

Ja, Renässans halsspray kan användas av diabetiker trots att sprayen innehåller honung. Mängden honung per användningstillfälle (2-3 sprayningar) är mycket liten, motsvarande ca 24 mg glukos.

Vad är anledningen till att man inte får använda Renässans halsspray mot torrhosta före 3 års ålder?

Sprayen innehåller en liten mängd eterisk olja av salvia, som inte rekommenderas till små barn.