Kvinna-med-nästäppa.jpg

Nästäppa

Nästäppa är ett mycket utbrett problem. Ca 1/3 av de patienter som besöker öron-, näsa, halskliniker i Sverige, lider av symtomet.

Nästäppa kan ha flera olika orsaker där förkylning är den vanligaste. Dock kan nästäppa även ha andra orsaker bl.a. är det vanligt med långvarig nästäppa under graviditet.Oavsett orsaken till nästäppan, tyder forskning på att överdriven användning av näsdroppar och nässpay med avsvällande effekt kan påverka nässlemhinnan negativt och leda till ett kroniskt tillstånd.

Näsan är vårt filter mot luftföroreningar, virus, bakterier, tobaksrök, lösningsmedel o.s.v och är därför ett mycket viktigt organ, som på bästa sätt bör skyddas och inte onödigt belastas med läkemedel som kan ge biverkningar.

Renässans har bra alternativ för att ersätta avsvällande läkemedel. Det underlättar slemtransporten vid förkylning och hjälper till att skölja och fukta näsan. Näsprodukter med avsvällande medel kan i vissa fall vara nödvändigt men endast vid tillfällig nästäppa.

Renässans Plus verkar avsvällande utan att ge beroende medan Renässans Naturell framförallt verkar förebyggande och passar för lite mindre näsor.

Graviditetsnästäppa

Renässans Plus kan användas för att motverka och lindra den långvariga nästäppa som vissa kvinnor får under graviditeten.