1560_forsta_hjalpen.jpg

Första hjälpen för näsa och hals

Att fukta nässlemhinnan med Renässans Naturell 2-3 gånger dagligen underlättar näsans naturliga reningsfunktion. Det har visat sig vara en enkel men mycket effektiv metod som hjälper vid en rad besvär

Förkylning

Renässans kan med fördel användas som förstahandsval vid förkylning hos barn och vuxna. Saltlösningen löser upp snuvan så att det går lättare att andas genom näsan. Renässans drar inte ihop blodkärlen i näsan (som många andra näsdroppar/-sprayer gör) och är helt ofarlig att använda även under längre perioder utan risk för skadliga biverkningar.

Renässans rengör nässlemhinnan skonsamt från bakterier och virus och förhindrar uttorkning. Detta medför att tillfrisknandet går fortare och att förkylningstiden kan förkortas. Läs mer om förkylning.

För små näsor

Renässans näsdroppar och Renässans Naturell nässpray lämpar sig väl för även de allra minsta näsor. Koksaltlösningen är skonsam för även de allra minsta och underlättar näsandning vid amning och matning.


Bihåleinflammation och kronisk nästäppa

Personer med bihålesjukdom eller kronisk nästäppa får en effektiv lindring av problemen med hjälp av Renässans Plus, en nässpray som lämpar sig väl i samband med den här typen av besvär samt fall då personer blivit beroende av slemhinneavsvällande nässprayer.

Öronbarn” med öroninflammation

En grupp "öronbarn" (barn med återkommande öroninflammation) som deltog i en studie sprayade näsan dagligen med Renässans saltlösning eller en lösning med goda bakterier. Resultatet visade att såväl behandlingen med saltlösning som goda bakterier gav en kraftig minskning av antalet öroninflammationer, ett minskat behov av antibiotika samt en minskad risk för komplikationer med kvarstående vätska i mellanörat. Före studien var samtliga barn aktuella för att operera in plaströr i örongången, efter studien hade 70 % av barnen blivit så bra att de slapp operationen.

Allergi och pollenallergi

Vid allergier späder saltlösningen ut sekretet i näsan, vilket skonar slemhinnan som utsätts för mindre allergent sekret. Två studier har signifikant visat att behandling av allergiker med saltlösning i näsan 2-3 gånger dagligen dels minskar histaminutsöndringen under flera timmar efter behandlingen och dels minskar bildandet av allergiska antikroppar hos gräspollenallergiker under pollensäsongen. En ytterligare studie visar att allergiker får bättre effekt av sina antiallergiska läkemedel när de rengör och fuktar näsan med saltlösning.

Torra näsor och kliande näsor

Torra nässlemhinnor kan uppkomma av olika orsaker t ex hormonförändringar hos äldre personer, biverkning till viss medicinering, vissa sjukdomstillstånd eller p.g.a. torr miljö. Genom att fukta nässlemhinnan med Renässans saltlösning, som har samma salthalt som kroppsvätskorna, återställs nässlemhinnans naturliga fuktbalans och besvären lindras.

Renässans Aloe Vera Nässpray är en återfuktande nässpray som är effektiv mot torra och kliande näsor.